Sandstøbning

Sandstøbning

UG metal i Hedensted producerer sandstøbt støbegods til erhvervs- og industrikunder. Fra vores adresse på Blæsbjergvej, har vi specialister indenfor samtlige typer af sandstøbning, lige fra produktion af modeller, sandforme, sandkerner og til selve støbeprocessen. Vi leverer såvel nationalt som internationalt og vores kunder er alt fra den lille maskinmester til store internationale virksomheder. Vi producerer alt fra løbehjul til ventiler og pumpehuse. Se eksempler på emner produceret med sandstøbning under produkter.

Sandstøbning – en fleksibel støbeproces

Vi anvender sandstøbning til støbning af metallerne aluminium, rødgods, bronze og messing, samt Cu-legeringer, ofte i seriestørrelser på 1-100 styk. Netop derfor er denne proces særdeles god til bl.a. prototyper og prøveserier – såvel små og mellemstore serier.

Hver enkelt støbeform fremstilles individuelt, hvilket gør, at selv det mest unikke produkt kan støbes.

Støbeprocessen

Sandstøbning af metal foregår ved hjælp af selvhærdende sand. Modellen for det støbte emne formes via håndformning, hvor selve støbeformen manuelt fremstilles i en formkasse.

Sandformen fremstilles som to halvdele, der limes sammen. En eventuel kerne til hulrum i færdigstøbte emne, ilægges i sandformen inden limning.

Såfremt der er tale om sandstøbning af mindre komplicerede emner og emner uden kerne, kan formen ligeledes eventuelt fremstilles med håndformning efter originalemne.

Fra små og mellemstore serier til store serier.

Ofte starter vi projekter og nye emner med sandstøbning. Det er en nem og forholdsvis billig metode at igangsætte, ligesom det giver ensartede og detaljerede emner.

Ved større serieproduktioner i aluminium kan det ofte anbefales at skifte fra sandstøbning til kokillestøbning med faste forme, da det giver en besparelse i forhold til den samlede produktionstid.  


Se eksempler på sandstøbning under produkter.

Se mere om legeringers mekaniske egenskaber her: ​Legeringsoversigt

UG metal producerer emner i håndformning. Her formes House Gear med sandkerne.

FORMNING

Her formes House Gear med sandkerne. 

Formningen foregår manuelt.
Formen sværtes for at forbedre overfladen på godset.
Ved sandstøbning kan indløbssystemer forholdsvis let ændres ved evt. legeringsskift.

Hos UG metal foregår smeltning af metallet i induktionsovne. Herved minimeres risiko for gas i smelten. Her vises udstøbning.

STØBNING

Smeltning af metallet foregår i induktionsovne. Herved minimeres risiko for gas i smelten.
Her vises udstøbning.

Like vores facebook!​

      ​Find os på LinkedIn

Firma

UG metal 

Th. Udengaards Metalstøberi A/S

Kontakt

Telefon: 75 89 16 22

E-mail: ug@ugmetal.dk